Вторник, 8 Октомври 2024

Дават 25 ст. отстъпка за всеки литър гориво, няма лимит за броя зареждания и за количеството

Дават 25 ст. отстъпка за всеки литър гориво, няма лимит за броя зареждания и за количеството
Публикация   01 Юли, 2022   /     akcent.bg   /     626

Намалението влиза в сила три дни след обнародването на актуализацията на бюджета

    Отстъпката от 25 ст. за всеки литър гориво ще се дава без ограничения на количествата, които се зареждат. Това е окончателният текст, записан в гласуваната от депутатите актуализация на бюджета. Първоначалната идея бе по-ниската цена да важи при количества до 50 литра, сега обаче е решено да няма таван на зарежданията и на количествата.

   Отстъпката ще се начислява ;веднага при плащане на касата на бензиностанцията.

   Трябва да се представи малкият талон на колата. Ще се издава касова бележка и фактура, където ще се записва и номерът на автомобила. Това се прави с цел да има ясна отчетност в НАП къде и какво количество е заредено. Държавата ще възстановява парите за отстъпката на търговците на следващия месец. Например за зарежданията през юли бензиностанциите ще си получат сумите до 24 август.

   Все още не е ясна точната дата, от която ще важи отстъпката. В проекта за актуализация на бюджета е записано, че е валидна от 1 юли.

   Заради забавянето на гласуването в Народното събрание обаче този срок няма да бъде спазен, а отстъпката ще се дава три дни след като приетата актуализация бъде обнародвана в “Държавен вестник”. При най-добрия сценарий това означава от понеделник, ако обнародването стане в петък. Ако обаче се забави, по-ниските цени на горивата ще са в сила от средата на седмицата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha