Земеделското министерство упорито мълчи за наложената информационна забрана относно хода на жътвената кампания

Земеделското министерство упорито мълчи за наложената информационна забрана относно хода на жътвената кампания
Публикация   08:50     28 Юни, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     719

Зам. министър Момчил Неков обеща да провери скандалната заповед

   Вече седмица след началото на жътвената кампания в Русенско традиционно давания от областна земеделска служба седмичен отчет към зедемелското министерство вече е засекретен.

  Тази изумителна и неясна с мотивите заповед остава медиите без официална информация за това, какво се случва с прибирането на зърното в региона.

  Небивало досега пренебрежение демонстира и пресцентъра на земеделското министерство. В разстояние на две седмици при три разговора със служителки на пресцентъра на обещаваха да дадат някакъв отговор какво и защо е наложило тази забрана, но и вчера това не се случи.

  Акцент.БГ потърси за коментар на пренебрежителното отношение на пресцентъра и на тази противоречаща на декларираната политика на правителството от Калина Константинова, както и на БСП лидерът Корнелия Нинова, към чиято партия е и въпросното министерство  за прозрачност и в интерес на гражданите, зам. министър Момчил Неков. Той пое ангажимент да се запознае със случая..

 Години назад до този момент от областна служба земеделие ежеседмично са давали информация, свързана с всякакъв вид информация, искана от медиите, без да се налага разрешение от земеделското министерство.

  Безумно звучи това медиите да искат информция от службата, която изготвя справките, но да я получават от пресцентъра на земеделското министерство.

 При условие, че няма никаква секретна информация или нещо, което всеки отвсякъде може да разбере.

  Може би причина за подобна ограничителна заповед е факта, че от министерството обявиха новата реколта за много добра, а според земеделските производители добивът и качеството на пшеницата са по слаби от миналата година.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още