,,Аз къде повече да отстъпя". Борисов няма намерение да се оттегля от ГЕРБ

,,Аз къде повече да отстъпя
Публикация   13:24     27 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     198

   Бойко Борисов отрече да има намерение да се оттегля от партията си, след като президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) каза, че лидерът на ГЕРБ е готов за това в интервю по БиТиВи тази сутрин.

"Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил "за" европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор", каза Плевнелиев.

"Няма такъв вариант. Да направя ГЕРБ брошка на "Продължаваме промяната". Няма да стане", каза за Свободна Европа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонен разговор.

"Разбирам телешкия възторг, но не е вярно. Аз къде повече да отстъпя", каза Борисов.

   В четвъртък премиерът в оставка и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков допусна, че с партията му биха могли да работят някои депутати от ГЕРБ, ако Бойко Борисов "отиде на топъл остров". Така Петков коментира предложението на бившия министър-председател за съставяне на евроатлантическа коалиция след падането на досегашния кабинет.

   Пред Свободна Европа в понеделник Борисов каза, че "категорично трябва да се ходи на избори" и ГЕРБ няма да подкрепят ново правителство с мандат на "Продължаваме промяната".

   Ден, след като ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" свалиха с вот на недоверие правителството на Петков, Борисов предложи съставяне на евроатлантическа коалиция. От думите му стана ясно, че ГЕРБ може да работи с всяка партия, която подкрепя приемането на еврото, Украйна, членството в ЕС и НАТО и работи за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол.

   В понеделник премиерът Кирил Петков депозира оставката на правителството. До нея се стигна след оттеглянето на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" от коалицията и гласуването на вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.



Коментари

  •     Читател 

    Поза, на "Ангел" Небесен!

Коментирай

   captcha