Неделя, 8 Септември 2024

„Дунав 8806“ чака Ей Джей в Русе наесен

Публикация   05 Юни, 2012   /     akcent.bg   /     458

.

 

      Отборът на „Дунав 8806“ осигури първото си лятно попълнение, потвърди клубният сайт www.dunav8806.com. Новото име ще е с добре познатите инициали Ей Джей, но този път не става въпрос за направилата фурор с екипа на „сините феи“ у нас Ейдриен Джонсън. Тя също е американка и фамилното й име също е Джонсън, но личното е Аманда. „Тя е атрактивен играч, който смятам, че ще допадне на публиката и ще помогне на отбора“, споделя носителят на златен дубъл с „Дунав 8806“ Георги Божков.

   Според официалната информация на клубния сайт, последният отбор на Аманда е този на университета в Орегон. Освен това 22-годишната американка е избирана и в драфта на женския вариант на НБА от отбора „Финикс Меркюри“. Тя е играла е за различни отбори в САЩ на различни позиции и има редица индивидуални награди. Стана ясно, че Аманда Джонсън се представя с успех именно на най-необходимия за русенския тим пост, този на тежкото крило или центъра, който трябва да се бори за топката под двата коша.

   Припомняме, че именно играещите там Диана Войнова, Христина Минкова и Ейдриен Джонсън напускат по различни причини Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha