Четвъртък, 16 Май 2024

Татяна Дончева: ГЕРБ избърза с вота на недоверие към правителството

Публикация   16:45     18 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     307

Няма нужда Асен Василев да крещи и да ходи по дънки в парламента, в ПП мислят в стил "мразя думата "опит", заяви лидерът на Движение 21

   Кризата във властта беше предопределена още със съставянето на коалицията. Още миналата година казах, че ИТН са слабо място и че вероятно ще провалят коалицията. Въпросът за зависимостите им започна да се избистря и пред хората.

   Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21". 

И подчерта, че ИТН не е нормална партия, която е събирала достатъчно дълго време членска маса, за да функционира по нормален начин. "Извратено е, след като си направил референдум за мажоритарни парламентаристи и си казал, че мажоритарният избор ще е всичко за теб, да правиш периодично тест на детектор на лъжата. Тук не става въпрос за доверие, а за третиране на партийни членове, обяви Дончева. 

   Според нея в Продължаваме промяната пък "странни скаути по места са формирали листите".

   Тези деца си представят, че е достатъчно много да желаеш някаква промяна и да имаш много добри намерения. Цялата тази група е носител на начина на мислене "мразя думата "опит". Лошите решения в областта на икономиката надминаха песимистичните ми очаквания. Смятах, че в икономическата област ще са по-сръчни, а те се занимават със същите мошенгии като тези преди тях. Няма нужда Асен Василев да крещи и да ходи по дънки в парламента. Има си време и място как да ходиш. И няма нужда да гледаш като изцъклен и като зомбиран", атакува Дончева.

   Тя допълни, че вотът на недоверие има всички изгледи да успее според съотношението на силите.

   "Уважаващият себе си шахматист не играе, докато бъде матиран, и не разнася лозунги по залата за шахмат. Той си преценява няколко хода преди края, че ще бъде матиран. Това, което се случи на Никола Минчев, не е лоша оценка и някакво поведение на хора извън парламентарните норми. Това е нормален ход, в който опозицията подготвя вота си на недоверие. Когато шахматистите видят, че ще са мат след няколко хода, признават резултата".

   Според нея Бойко Борисов е избързал с вота, защото ГЕРБ са имали интерес още малко да забавят атаката.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha