Светлин Стоянов ИТН пред Акцент.БГ: Нямахме право да общуваме с медиите свободно

  Светлин Стоянов ИТН пред  Акцент.БГ: Нямахме право да общуваме с медиите свободно
Публикация   16:11     14 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     624

    Областният председател на " Има такъв народ" в Русе е един от петимата депутати от партията на Слави, коита напуснаха парламентарната група. По телефона днес той се извини за това ,че  е избягвал и не е общувал с медиите. За да направи това, е трябвало да получи благословията на поне 2-3 души, ръководни фактори в ИТН.

   За 4 години със Слави Трифонов съм общувал общо 3 пъти. В неделя трябваше да имам среща, на която аз не отидох. Първата е била, когато се явил на кастинг и е бил одобрен. Втората е представлявала разговор от няколко минути, където Светлин е заявил категорично, че участва в проекта ИТН, за да бъде отстранен ГЕРБ от властта.

    Русенската областна структура на " Има такъв народ" е една от най-добрите в България, смята Стоянов. Членовете на организацията работят със сърце и желание, без да имат претенции и амбиции за различни постове. Подадение заявления на общинските организации на Иваново и на Ветово за излизане от ИТН, според него, е позицията на партията относно Украйна. Всъщност и неговата лична позиция съвпада с партийната.

   Първите съмнения за разлом, според Стоянов, лично за него, са дошли, когато са му били искани предложения от Тошко Йорданов, Василева за ръководители на различни държавни структури и ведомства. Независимо че и за ВиК, за ТОЛ БГ, Окръжно пътно управление, ЕСО съм давал по 2-3 имена, нито едно от тях не бе прието. След като споделя този факт и чувството за известно притеснение, че не може да намери подходящи хора със свои колеги, разбира, че и на други места се е случвало същото. Което е събудило съмнения, че всъщност никой не е възнамерявал те да бъдат сменени. Бяхме готови дори да сменим настоящите управители с хора от другите партии, но и това не се случи.

    Колкото до историята с Капитан Андреево, аз лично посетих граничния пункт, каза Стоянов. Абсурдно е да има една единствена фирма, а най-абсурдното е и да няма нито една камера. Стоянов и неговите колеги ще бъдат независими депутати, които ще подкрепят само и единствено разумни решения. Основна задача той поставя пред себе си в близък план да не се допуснат предсрочни избори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha