Понеделник, 20 Май 2024

Българският туризъм трябва да проявява повече смелост и самочувствие, според експерти

Българският туризъм трябва да проявява повече смелост и самочувствие, според експерти
Публикация   18:09     06 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     442

   Българският туризъм трябва да проявява повече смелост и самочувствие, каза днес във Варна изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев по време на дискусията "БГ ТУРИЗЪМ - ЛЯТО 2022", проведена по инициатива на БТА в партньорство с Икономическия университет в крайморския град.

   Ние сме изпълнени с комплекси и гледаме само нашите си проблеми, което е огромна грешка, каза Станев. България е уникално красива, с невероятни дадености, но не успяваме да се рекламираме, допълни той. По думите му кадрите, които работят в сектора, също са на много високо ниво, но пък това е и причината лесно да намират реализация в чужбина и да заминават. 

   Много ми се ще да заработим с по-голямо самочувствие, с повече инициативност, каза Станев. Той сподели още, че е редно секторът да разчита на културата, за да се развива и да привлича нови гости. Нужна е инициативност, обясни Станев и допълни, че "Албена" вече започва да реализира идеята курортът да стане по-весело и атрактивно място, изпълнено с повече културни събития.

   Позицията, че българският туризъм неоснователно страда от ниско самочувствие бе споделена и от председателя на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) Павлин Косев. Според него е грешка да се говори за проблемите публично. Това трябва да става в работен, административен порядък, а не пред очите на туристите, за тях са нужни само позитивни послания, обясни Косев.

   Варна е на крачка да стане туристическа столица за 4 сезона, допълни председателят на ВАРХ. Според него туристи има целогодишно и те много харесват града, макар че местните не винаги оценяват промените в него.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha