Борисов поиска властта веднага, промяната била ГЕРБ, която не прави глупости

 Борисов поиска властта веднага, промяната била ГЕРБ, която не прави глупости
Публикация   08:02     05 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     533

   Въпреки риск за партията да влезе в управление при тези параметри на бюджета, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска властта веднага. Той говори по време на партийна сбирка в Кюстендил. Ако планираната актуализация на бюджета бъде приета от Народното събрание, настоящите управляващи вече трябвало да се оправят сами и не се знаело дали държавата ще може да се вдигне. Това коментира Борисов, който вчера след като разбрал, че ще говори пред хора, събрал "Дончев, финансисти, Горанов" и смятали, смятали.

          Хората вече искат промяната, тя е променената ГЕРБ – да не правим глупости, да сме се поучили от грешките

    Така лидерът на ГЕРБ демонстрира променена нагласа спрямо април, когато дори забрани вот на недоверие срещу правителството. Също така посочи, че вече не се страхувал от репресии. Той бе арестуван за 24 часа на 17-и март заради разследване за изнудване на бизнесмена Васил Божков. Прокуратурата тогава отказа да поиска постоянно задържане за тримата и да повдигне обвинения. Впоследствие Софийският районен съд реши, че арестът е незаконен.

   По думите му настоящите управляващи не били глупави или прости, а лоши хора, които искат след тях да остане пустош и "всеки, който дойде да не може да се оправи". Това било и в интерес на външни фактори. Българите пък щели да ги бият с камъни, тъй като внушавали, че правят нещо, а теглели само дългове.

   В изцяло негативната си тирада към правителството, той го определи като "най-корумпираното", което освен това лъже европейската власт в Брюксел по темата Северна Македония. За вицепремиера Асен Василев коментира, че бил добър и с Росен Плевнелиев го направили министър (през 2013 г. Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков - бел.ред.), но сега се развалил. "Калинка", вероятно имайки предвид вицепремиера Калина Константинова, пък работела на третото ниво при него.

   Според Борисов президентът Румен Радев знаел, че през есента ще има служебно правителство и затова настоявал да се актуализира бюджетът. При този бюджет партиите в коалицията пък трябвало да преосмислят оставането си в нея, а конкретно назова "Демократична България", която "като консервативна партия не трябва да стои и 1 час".

   Борисов се похвали, че на конгреса на Европейската народна партия, на който присъства през седмицата, е бил попитан от представители на Републиканския институт на САЩ дали е готов наесен да се върне на власт.

   "Ако бяхме ние, нито едно нещо от тези, които се случват, нямаше да дам да се случи на държавата. Имахме си евтин газ, ако не се правиш на ястреб, никакъв проблем няма. Докато се правиш на ястреб 100 милиона плащаш на месец на посредници", така Борисов коментира спрения руски газ от "Газпром", отново повтаряйки тезата на ГЕРБ, че понастоящем България купува борсов газ чрез посредници, Това многократно бе отречено от представители на правителството.

   Включвайки репликата "Какво на нас ни пречи войната", и след като в мислите си реши въпроса с продоволствието чрез дотиране на производството на тор за земеделците, Борисов се отправи и към високите цени на горивата.

   "Имаш руска рафинерия "Лукойл", взимаш най-евтиния петрол, слагаш таван на горивата, може да дойде наказателна процедура от Брюксел, но кое ми е по-важно, ще платим глобата, но народът ще кара както в Унгария на същите цени". Така Борисов щял да реши въпроса с повишените цени на горивата.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha