,,Дунарит" представя свои изделия на изложението за военна техника и технологии ,,Хемус,, в Пловдив

,,Дунарит
Публикация   09:37     02 Юни, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     862

Над 100 компании от 21 държави участват в XV Специализиранo международнo изложeние за отбранителна техника и услуги "Хемус 2022 - Отбрана, антитероризъм и сигурност"

   В Международен панаир Пловдив се откри вчера изложението за отбранителна техника и технологии „Хемус“ с участието на изложители от 19 държави.  

   Изложбата се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. 

    Над 100 компании от 21 държави участват в XV Специализиранo международнo изложeние за отбранителна техника и услуги "Хемус 2022 - Отбрана, антитероризъм и сигурност", което се провежда от 01 - 04 юни 2022 г. в Международния панаир в Пловдив.

   "Изложението предизвиква растящ интерес в сравнение с предишните издания", каза адм. Николай Николов, председател на организатора Фондация "Хемус-95". Форумът се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. 

   Като изложители, под-изложители или представени на щанд ще участват компании от Австрия, Австралия, Белгия, България, Германия, Гърция, Израел, Индия, Испания, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция, Финландия, Франция, Чехия и Пакистан.

   Русенският завод за производство на изделия за отбранителната индустрия участва с нови разбаротки и мостри. Традиционно към продукцията му има сериозен интерес от държави от цял свят, коментира изп. директор Петър Петров

   От особена важност е фактът, че има географско разширяване в посока Азия, Европа и нашия регион. Имаме участници от нови за "Хемус" страни като Индия, Пакистан, Норвегия, Гърция, Румъния и Сърбия, посочи адм. Николов. Покритата площ, на която те ще се разположат, е 10 700 кв. м, а откритата - над 20 000 кв. м.

По думите му за официални делегации вече има потвърждение за участие от 12 страни, две агенции на НАТО и Европейската агенция по отбрана. Шест от делегациите се водят от министър на отбраната и една от заместник-министър.

   Акцент в представянето на изложителите са възможностите за участие в основните проекти за модернизация на Българската армия. 

   В рамките на изложението ще се състои международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, както и демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha