Русенската мебелна компания ,,Ирим,, успява да удържи инфлационния натиск с конкурентни цени и достойни заплати

Русенската мебелна компания ,,Ирим,, успява да удържи инфлационния натиск с конкурентни цени и достойни заплати
Публикация   09:36     01 Юни, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     4667

600 работници и служители произвеждат корпусна мебел с постоянно осъвременяване на фирмения каталог

 На снимката: Отляво надясно- Анатолий Иванов и Николай Иванов

  По неофициална информация над 10 са фирмите от мебелния бранш в Русе с по 150 работници, а общият брой ангажирани в това производство са над 2000 души. Това  го прави един от най- големите производствени сектори.

   За състоянието на бранша пред Акцент.БГ говори Николай Иванов, съуправител на една от най-големите и съвременни мебелни компании в Русе и в страната- "Ирим".

 Вече 18 години той и брат му Анатолий Иванов развиват и модернизират производството и налагат успешно марката "Ирим".. Сигурно много ще се изненадате, след като разберате, че там се трудят над 600 работници и служители, като производственият процес е трисменен.

  Анатолий се е концентрирал в производството и търговската дейност, докато Николай осигурява доставката на суровини и материали.

  Естествено, и в мебелния бранш най- наболял е проблемът с липсата на достатъчно работна ръка. Въпреки добрите условия- финансови и социални, интересът принципно към каквато и да е работа силно е намалял, споделя Николай.

   Въпреки инфлацията и стагнацията на пазара продажбите на "Ирим" не са потърпевши. Това вероятно се дължи на правилно избрания производствен таргет. Продукцията на мебелната компания е позната от големия брой фирмени магазини в Русе и в страната и многото активни търговци, смята Николай.

Въпреки отличната организация в компанията, проблемът с нарушените доставки се чувства и тук. Трудно се реагира и в сегашната ситуация, когато трябва и се сключват договори и поръчки при срок за изпълнение от 3 месеца, например, а през това време цените растат ежеседмично. Но и този проблем може да се каже, че е урегулиран.

   Оптимизъм въ въпреки трудните времена обаче има. Той идва най-вече от факта, че Анатолий и Николай мислят и действат преди събитията. Кризата с кадрите ги кара все по-сериозно да се ориентират към технологично обновление и внедряване на модерни машини.

  "Ирим" освен фирмените си магазини, за търговски партньор е избрал "Практикер", където клиентът може да се запознае с актуална брошура с предлаганите за обзавеждане продукти. Мебелната компания разполага с най-големия за мебелното производство в България дизайнерски отдел. Екип от висококвалифицирани дизайнери диктуват новите тенденции на българския пазар, като налагат ежегодно нови цветове и форми.   

   В "Ирим" се изработва корпусна мебел от повече от 26 години. Портфолиото разполага с над 100 различни цвята.

   Тук се произвеждат също мека мебел и матраци. Използват над 800 платове и кожи по желание на клиента, които правят мебелите им подходящи за всякакъв стил и вкус.

   Фирмата полага началото си през 1990 г. с име ЕТ“ Ирим - Иван Иванов“, като съвсем малко по размер производство на корпусна мебел.       

Собственикът  й  Иван Иванов само с няколко служители започва частната си дейност буквално от нулата. Упоритост, лоялност и коректност са само част от причините утвърдили бързо престижна позиция на компания „Ирим“ сред производителите на мебели в България.

  Впоследствие фирма „Ирим“ се преобразува в дружество с ограничена отговорност ООД през 2008 г. и  развива производството на мека мебел и матраци, като вече може да обзаведе всяка дневна , спалня , кухня , детска , антре , офис , хотел , заведение , магазин .



Коментари

  •     Dimcho 

    Nai dobrata firma

  •     Раим 

    Една най добрите фирми в Русе

Коментирай

   captcha