Четвъртък, 16 Май 2024

Пенсионирането на съдия Петър Балков бе отбелязано тържествено

Пенсионирането на съдия Петър Балков бе отбелязано тържествено
Публикация   14:05     30 Май, 2022 /     akcent.bg   /     406

   Двоен повод - рожден ден и пенсиониране, празнува на 29.05.2022 дългогодишният съдия от Окръжен съд – Русе Петър Балков. Актът за освобождаването му от длъжност бе подписан в присъствието на членове на Висшия съдебен съвет, съдии и служители на Окръжния съд, председателят на Районен съд – Русе, прокурори от Окръжна прокуратура, адвокати, председателят на Общинския съвет, роднини и приятели.

         На тържество в ресторант „Дунав" гостите поднесоха много цветя и подаръци на съдия Балков, а колегите му освен това го поздравиха и със специално написано за него стихотворение. Служителите на Окръжен съд - Русе бяха подготвили и прожектираха клип от архивни кадри на знакови дела, решени от магистрата. Видеото припомни случая със серийни убийци, които съдия Балков осъди на доживотен затвор без право на замяна, а присъдата му бе потвърдена от две инстанции. Жалбата на единия от подсъдимите, че Русенският окръжен съд не е бил безпристрастен впоследствие беше обявена за недопустима от Европейския съд по правата на човека: „Съдът заключава, че наказателното производство срещу жалбоподателя не е било несправедливо".

         По време на своята кариера съдия Петър Балков се е доказал като професионалист, боравещ отлично с правната материя. С решение от 17.05.2022 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет го поощри за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha