Вторник, 30 Април 2024

Ангел Русев е отново шампион на Европа по вдигане на тежести

Ангел Русев е отново шампион на Европа по вдигане на тежести
Публикация   19:13     29 Май, 2022 /     akcent.bg   /     821

Дениз Данев се класира четвърти, възгласи „Българи юнаци“ огласиха Tirana Olimpic Park

   Ангел Русев е новият стар шампион на Европа във вдигането на тежести в категория до 55 килограма при мъжете. Викове „Българи юнаци“ огласиха в Tirana Olimpic Park, където вече втори ден се провежда Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. Радост за България и Русе донесоха европейският шампион Ангел Русев и дебютантът на първенство при мъжете Дениз Данев, които се представиха повече от прекрасно.
 
  Ангел грабна безапелационно златото, а Дениз се класира четвърти след като записаха двубой от двете движения съответно – 257 килограма и 220 килограма.
 
   20 годишният Ангел и 19 годишният Дениз са възпитаници на школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и се подготвят от години при треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. Днес в залата и двамата бяха до своите възпитаници. 20-годишният Ангел, започна първото движение – изхвърляне с три успешни опита на 108, 111 и 113 килограма. И въпреки, че това движение е по-слабото за него, русенецът се класира трети и спечели брознов медал. Също три успешни опита в изхвърлянето записа Денис Данев, който направи три отлични опита – на 90, 93 и 95 килограма, които му донесоха петото място в класирането в първото движение.
В играта на нерви и килограми, във второто движение Ангел Русев започна със 138 килограма, които преодоля изключително технично и с лекота. Последва втори опит на 144 килограма, които му осигуриха златото. Така Ангел остави последния трети опит за тежест от 148 килограма с които да подобри рекорда за младежи до 23 години, който също е негов, но опитът се оказа неуспешен. Въпреки това, Ангел спечели златния медал в движението.
 
   Дениз започна с успех на 110 килограма. Той стана единствения с най-голяма разлика в тежестите между първи и втори опит след като успя за задържи щангата над главата си и на 120 килограма, а при третия си опит и на 125 килограма. Това му донесе четвъртото място в движението.
 
   Русенските щангисти трябва да се приберат в България в близките дни.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha