Четвъртък, 9 Май 2024

Проведе се ежегодната Студентска научна сесия на Аграрно-индустриалния факултет.

Проведе се ежегодната Студентска научна сесия на Аграрно-индустриалния факултет.
Публикация   07:56     21 Май, 2022 /     akcent.bg   /     194

   В рамките на протичащите под егидата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Майски празници на науката, на 19.05.2022 г. се проведе ежегодната Студентска научна сесия на Аграрно-индустриалния факултет. След двегодишно провеждане на форума в дигитална среда с оглед на тогавашната противоепидемиологичната обстановка в страната, през настоящата година събитието протече присъствено, а модератор на конференцията беше Зам.-декана по научно-изследователската дейност на Факултета - доц. д-р Пламен Мънев.

   В приветственото си слово от името на деканското ръководство доц. Мъневпожела успех на участниците и изрази увереността си, че интересът към науката, включването в състава на научно-изследователски колективи и израждането на професионални компетенции ще бъдат крачките къмуспешната бъдещапрофесионална реализация на студентите.

   Отчетена беше и водещата роля на преподавателите – научни ръководители на участниците, чийто експертен педагогически подход в процеса на мотивиране на младите хора и провокиране на желание за научни изяви у тях водят до формирането на комплекс от инженерни знания и умения в обучаемите.

   На присъствената форма на провеждане на събитието се дължи и значителния брой (общо 19) изнесени доклади във всяко от петте научни направления на факултета - Земеделска техника и технологии, аграрнинауки и ветеринарнамедицина; Ремонт и надеждност; Топлотехника, хидро-и пневмотехника; Екология и опазваненаоколнатасредаи Промишлен дизайн.

   За отбелязване е и фактът, че за пръв път сред участниците имаше чуждестранно присъствие в лицето на студент от Испания по Програма „ЕРАЗЪМ“, изразяващо се с доклади в областта на сравнителен анализ на ефективността на различни методики за изчисляване на топлинни загуби и загуби от топлофикационна мрежа в тунел.

   Въпреки някои технически трудности, участниците се представиха повече от убедително и споделиха идеи за предстоящи научни разработки.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още