Подписван е договор за сътрудничество между университетите в Русе и в Каракол, Киргизстан

Подписван е  договор за  сътрудничество между университетите в Русе и в Каракол, Киргизстан
Публикация   07:32     21 Май, 2022 /     akcent.bg   /     219

    На 19 май 2022 година в гр. Каракол, Киргизстан, се проведе тържествената церемония по подписване на договор за  сътрудничество между Исък-Кулския държавен университет „Касим Тинистанов“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

   Договорът бе подписан от акад. Христо Белоев, дтн – ректор на Русенския университет и проф. АскарбекИманбаев – ректор на Исък -Кулския държавен университет.

   Отчитайки съвместните дейности в последните пет години, работата по проекта за Модернизация на висшето образование в страните от Централна Азия чрез използване на нови образователни технологии, както и набелязаните от двамата ректори задачи за следващия период, бе подготвен и подписан Договор за сътрудничество.

   Акад. Христо Белоев и проф. АскарбекИманбаев изразиха увереност, че ползотворните контакти между двата университета ще продължат и ще бъдат още по-интензивни.

Исък-Кулският държавен университет е създаден пред 1940 година. Днес той е водещ университет в Исък-Кулския район и в Киргизстан. Има четири факултета в които се обучават над 4500 студенти в 37 бакалавърски и 17 магистърски специалности. В структурата на университета има и колеж в който се обучават 1200 ученици.

   Исък-Кулският държавен университет развива активна международна и проектна дейност и има подписани 72 договора за сътрудничество с партньори от целия свят.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha