Новите „Москвич“-и се оказаха китайски модели

Новите „Москвич“-и се оказаха китайски модели
Публикация   13:21     19 Май, 2022 /     akcent.bg   /     353

   В бившия завод на Renault в Москва, който стана държавна собственост, ще се произвеждат китайски модели. Производствените мощност ще бъдат използвани от „Камаз“, който води преговори за сътрудничество с китайските си партньор от JAC Motors. Отделно от тези преговори, с друг китайски автомобилен производител преговарят и руските власти. Тази информация разкрива вестник „Ведомости“, позовавайки се на два източника.

   Производството на „руските китайци“ трябва да бъде стартирано в края на на настоящата година, като първоначално от поточните линии ще слизат автомобили, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, а на по-късен етап – и електрически.

   Припомняме, че Renault спря да оперира в Русия, като продаде своя дял в „АвтоВАЗ“ срещу една рубла на институт за двигатели и автомобилни проекти към министерството на промишлеността и търговията. Taка 67,69% от акциите на „АвтоВАЗ“ станаха притежание на Научно-изследователския автомобилен институт, а останалата част от активите останаха собственост на „Ростех”.

   По данни на „Ведомости“ има голяма вероятност JAC S4 да бъде един от първите „Москвич“-и на новото време“. Tози кросоувър има версия на бензин, както и хибридна, но и електрическа (iEVS4). Благодарение на партньорствата си с Hyundai и Volkswagen, JAC Motors успя да имплементира голям брой технически решения от вече доказани производители. Бившият завод на Renault има капацитет от 180 000 автомобила годишно.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha