Четвъртък, 16 Май 2024

Партията на Стефан Янев ще бъде представена в началото на май

Партията на Стефан Янев ще бъде представена в началото на май
Публикация   06:40     28 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     344

   Партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев ще бъде представени в началото на май каза днес пред БНР Ралица Симеонова, който е част от екипа за учредяването. Тя допълни, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица. Инициативният комитет за създаването и се събира на 5 май.

  "Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване", каза още Симеонова.

  Според нея партията на Стефан Янев ще бъде позиционирана в национално-консервативния спектър. По актуалната тема на деня - военната помощ за Украйна, формацията е против, защото това би направило България страна в конфликта. "Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет", поясни Ралица Симеонова.

  Според нея ще има предсрочни парламентарни избори, заради неспособността на сегашното правителство да решава проблемите на гражданите.

Тагове : Анев , партия , май ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha