Дончев: Окуражаващо е увеличаването на доверието в ГЕРБ, но не е достатъчно

Дончев: Окуражаващо е увеличаването на доверието в ГЕРБ, но не е достатъчно
Публикация   07:08     21 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     394

   "Две са големите ни задачи - първата е ефективно да си изпълняваме ролята на опозицията да задава неудобни въпроси, да критикува, за да направи управлението по-добро, втората задача - всички стъпки, които са необходими за връщане на доверието", заяви пред БНТ Томислав Дончев, зам.-председател на ПП ГЕРБ, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

   По думите му е окуражаваща тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ според последните социологически проучвания, но не е достатъчна.

   "Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес, което не означава, че в партията няма кусури", отбеляза Дончев.

   Той посочи някои от тях: кадри, които са със спорна репутация, недобри практики, процесът на непрекъснато обновяване на актива на партията с нови лица и нови политики, борейки се отново за доверието на хората. 

    На въпрос дали ГЕРБ ще поиска вот на недоверие Дончев отговори така:

   "С една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да бламира, не може да свали този кабинет".

   По думите му самата управляваща коалиция в някаква степен е иззела ролята на опозицията и сама си "посочва разни кусури".

   Томислав Дончев коментира и Плана за възстановяване, неговият екип беше автор на първия му вариант.

   "Няколко правителства - две служебни и едно редовно - правиха промени в него и той си остава сигурно на 85% същият", подчерта той. Според него има опасност да не могат да бъдат изпълнени всички заложени проекти и реформи и България да върне средства.



Коментари

  •     Деливерски 

    Като един обикновен човек,който следи от много близо политическите процеси у нас,забелязвам огромното желание на бившите да се върнат на бял кон в управлението на държавата,но "конят" е болен от шап,дали ще оздравее,един Господ знае. ПП-ГЕРБ,се държи още над водата,защото още ги има структурите в областните градове и калабалъка около структурите.Ако през есента на 2023-година когато са изборите за местно самоуправление, партията не се представи според очакванията,тя ще загуби челните места в подреждането.

Коментирай

   captcha