„Ден на юридическите професии“ се проведе в Русенския университет

 „Ден на юридическите професии“  се проведе в Русенския университет
Публикация   17:55     18 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     311

   Днес Юридическият факултет на Русенския университет отбеляза Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България – 16-ти април. По повод празника беше организиран „Ден на юридическите професии“, където представители от практиката разказаха за своя професионален път на студенти и ученици.

    Събитието беше открито от ректора на университета – акад. Христо Белоев, дтн, който се обърна към всички настоящи и бъдещи юристи с „Честит празник!“. Присъстваха–  Анатоли Станев – областен управител на Област Русе, Енчо Енчев - заместник-кмет на Община Русе,   Иво Пазарджиев – председател на Общински съвет – Русе , Елена Балджиева – председател на Районен съд;  Диан Василев – председател на Административен съд и Росица Басарболиева – заместник – председател на АС – Русе,  Ангел Стефанов – председател на Адвокатска колегия – Русе; главен инспектор Пламен Първанов –  началник на Първо районно управление; главен инспектор Слав Анастасов – сектор „Специализирани тактически действия“. Гордост за факултета е, че почти всички от гостите са негови възпитаници.

   Пред аудиторията гостите споделиха интересни казуси от практиката и дадоха насоки на студентите и кандидат-студентите в избора на професия. Празникът на юристите е поклон пред авторитетите, създали и гласували Търновската конституция, с която новоосвободената тогава наша родина се връща към политическата карта на света.

   Доц. д-р Кремена Раянова – декан на Юридическия факултет закри събитието, като благодари на всички гости, отделили от времето си, за да споделят опита си със студентите и учениците.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha