Акад. Белоев представи пред Даниел Лорер Русенския университет и потенциала му

Акад. Белоев представи пред Даниел Лорер Русенския университет и потенциала му
Публикация   08:31     14 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     250

   Днес министърът на иновациите и растежа – Даниел Лорер, беше гост на Русенския университет. Ректорът – акад. Христо Белоев, дтн, връчи на  Лорер плакет на университета и разказа за широкото международно сътрудничество на висшето училище с висши учебни заведенияот различни точки на Европа и света; за интензивните връзки с бизнес средата; за входящата студентска мобилност, която през тази академична година надвишава 150 души от 34 университета от 11 държави, както и за високите научноизследователски постижения на Русенския университет. Акад. Белоев запозна министър Лорер с дейността на филиалите на университета и с техните постижения.

   На срещата присъстваха още заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова, заместник-ректорът по учебната работа – проф. д-р Пламен Кангалов; заместник- ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение – проф. д-р Пламен Кангалов; главният секретар – доц. д-р Таня Грозева и проф. д-р Велизара Пенчева.

   Акад. Христо Белоев и Лорер обсъдиха възможности за сътрудничество и взаимодействие между институциите и бъдещи проекти. Министърът разгледа модерната материална база на университета и се запозна с възможностите за използването им.

Тагове : Лорер , РУ , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha