Вторник, 14 Май 2024

Съдът обяви ареста на Бойко Борисов за незаконен

Съдът обяви ареста на Бойко Борисов за незаконен
Публикация   16:32     14 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     444

Полицията трябва да му плати 300 лв. разходи по делото

   Състав на Софийския районен съд обяви ареста на бившия премиер Бойко Борисов за незаконен и осъди Министерството на вътрешните работи (МВР) да плати 300 лева разноски за адвокат.

   Това съобщава  Сега,  които цитират определението на съдия Николай Урумов. "До момента на задържането на лицето Борисов не е събрано нито едно годно доказателство или доказателствено средство, което да сочи вероятната му съпричастност към осъществяване на престъплението изнудване", пише съдията.

   Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севдалина Арнаудова бяха задържани на 17-и март заради разследване за изнудване на бизнесмена Васил Божков. Прокуратурата тогава отказа да поиска постоянно задържане за тримата и да повдигне обвинения. От държавното обвинение обявиха, че ще повторят действията на вътрешното ведомство. Решението на Софийския районен съд е е окончателно и МВР може да го атакува пред Административния съд в София.

   "Европейският съд по правата на човека изрично е посочил, че обоснованото подозрение в извършване на престъпление предполага наличие на факти или информация, които биха убедили обективният наблюдател, че въпросното лице може да е извършило престъпление. Такива обаче в кориците на делото липсват", пише в решението си съди Николай Урумов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha