Проф. Радулов в Русе: ИТН няма да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ

Проф. Радулов в Русе: ИТН няма да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ
Публикация   08:54     10 Апр, 2022 /     Текст и снимка -Румен Николаев   /     506

Има достатъчно информация за причините и виновните за фалита на КТБ, предстои да станат ясни

  "Има такъв народ" няма да изтегли предложението си за кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански. Това заяви пред Акцент.БГ проф. Николай Радулов, който бе на среща  с граждани  в  Русе. Според него идеята за оттегляне на двамата кандидати- на ИТН и на Продължаваме промяната за гуверньор на националната банка и издигане на друг кандидат, е вече подготвен и добре премерен ход.

   Според проф. Радулов следващото предложение ще излезе отново от Промяната, каквото вече са подготвили с конкретен кандидат, като явно това среща подкрепата и от Корнелия Нинова.

   Колкото до Корпоративна търговска банка и нейния фалит- има достатъчно събрана информация за това, какво и ка се е случило и е въпрос на време да се даде ход и да стане ясно как се стигна до фалита на банката и кой носи отговорност за това.

  Акцент.БГ припомня, че банката беше реално съборена от медийна атака и няколко прокурори, които накараха вложителите и масово да си теглят парите. Държавата не даде исканите 700-800 млн. лева заем за стабилизиране, но го направи дни по-късно с 1,2 млрд. лева за друга банка, която бе в критично състояние.

   Депутатът Светлин Стоянов, областен координатор на ИТН обърна внимание на факта, че наблюдаващ прокурор но делото КТБ е бил сегашния главен прокурор Иван Гешев. Стоянов е  член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането  и използването на специалните разузнавателни средства и достапъ до данните по Закона за електронните съобщения.

  В  събота,  в зала „Свети Георги“ на Община Русе  се проведе среща на проф. Николай Радулов с граждани на Русе на тема „Национална сигурност, външна политика и съдебна реформа“.  Тя бе по покана на Общинската организация на ПП „Има такъв народ“ – град Русе и Областния координатор на партията Светлин Стоянов- депутат от 19 МИР – град Русе.

   Проф. Радулов е заместник- председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 47-то Народно събрание, експерт по сигурност, преподавател по национална и международна сигурност, професор в НБУ, доктор на науките.

Тагове : ИТН , гуверньор ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha