Йордан Ганев от Русенският университет с втора от “Студент на годината”

Йордан Ганев от Русенският университет с втора от “Студент на годината”
Публикация   08:34     10 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     459

   Йордан Ганев от Русенския университет спечели втора награда в категория “Природни науки, математика и информатика” на официалната церемония “Студент на годината” 2021г., проведена вчера в Университета по архитектура, строителство и геодезия.  Той е трети курс в специалност “Софтуерно инженерство” на факултет “Природни науки и образование”.

   Участвал е в множество състезания и форуми като - Пето междууниверситетско състезание по програмиране; Студентска научна сесия, секция "Комуникационни и компютърнисистеми и технологии, където завоюва второ място; Младежко техническо творчество; XXXIII Републиканска студентска олимпиада по програмиране; Студентска научна сесия, секция "Информатика и информационнитехнологии и др.

   Победител е в NASA Space Apps Challenge - Русе, а на 29.10.2021г.  получава престижната награда “Русе-21 век”.

   Йордан Ганев се занимава и  със състезателна роботика, има доста отличия в страната и чужбина. Четири поредни години, Йордан и неговите съотборници, печелят топ 3 в дисциплината “3D лабиринт” на международно състезание в Румъния - “RoВochallange”.В момента разработва софтуер за вградени системи, Internet of Things, LoRa.

   Академичната общност на Русенския университет му пожелава здраве, вдъхновение и още много успехи!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha