Борисов към управляващите: хора гинат по пътищата заради Кирил и Асен

Борисов към управляващите: хора гинат по пътищата заради Кирил и Асен
Публикация   20:19     09 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     685

   Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви управляващите за "подли и лицемерни" по време на среща с активисти на ГЕРБ в Хасково, излъчена в профила му във "Фейсбук".

   Той коментира казуса с пътищата, при който Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е блокирана, както твърди регионалният министър Гроздан Караджов, да възлага ремонти и поддръжка на пътната мрежа заради "правна нестабилност" на договорите с пътните фирми, сключени по времето на третото управление на ГЕРБ и обявени за нищожни по времето на управлението на служебния регионален министър Виолета Комитова. Заради тази "правна нестабилност" Караджов иска от Народното събрание да даде зелена светлина на АПИ да може да разплати поне 50% от дължимото към пътните фирми за свършена досега работа, за да не остават пътищата без поддръжка. Следващата седмица се очаква развръзка по казуса, което се оказа поредната разделителна линия в управляващата коалиция - основно между "Продължаваме промяната" (ПП) и "Има такъв народ" (ИТН), като ПП настоя пари да се плащат на фирмите само срещу контрол. ИТН твърди, че средствата са заложник за избора на нов управител на БНБ. Сблъсъкът публично продължава вече няколко дни.

   "Благодарение на техните игрички вече гинат хора по пътищата - заради Кирил и Асен", настоя Борисов, визирайки премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев, като допълни: Магистрала "Тракия" е в окаяно състояние, а "Марица" тъне в боклуци - една година нищо не е пипано. Един метър не са направили, една лъжица асфалт не са изсипали една година."

   Според бившия премиер проблемите на това правителство били дошли много преди войната в Украйна и тя не била повод за оправдание. "Трябва да се оставят да се сринат до край, имат много могъщи покровители, олигарси с много пари", заяви Борисов и заръча на депутатите от ГЕРБ да спрат с призивите за оставка, да се консолидират и да посочват на хората всяко едно нещо, което щяло да им бъде откраднато.

   Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че най-големият грях на президента Румен Радев бил, че е разделил народа още със съставянето на първото служебно правителство. В момента всичко минавало през Радев - той носел отговорност за това, което се е случило, настоя Борисов.

  Той не пропусна да иронизира министъра на културата Атанас Атанасов за публикувания от него видеоклип във "Фейсбук", като си пожела "да влезе някой в парламента и в Министерски съвет да направи тест за наркотици на управляващите и опозицията".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha