Вторник, 14 Май 2024

За двете двете писти и за законите на природата...

   За двете двете писти и за законите на природата...
Публикация   06:58     06 Апр, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     679

   Все по -отчетливо се натрапват някакви ранни социалистически идеи в обществото... за съжаление вече и в икономиката. Това установяват водещи икономисти в държавите от ЕС и с присмех коментират, че се днес се прилагат в пазарните икономики постулатите на Ленин.

   Неразбираемо е проявяващото се съпротивление срещу идеята учениците да са на две писти... Всъщност, те са си и на две писти... може би и на три.

  Но все по-неудачно е за важни обществени въпроси да се имитират допитвания на по около 1000 души в страната /мен досега никога за нищо не са ме питали.../ и на база техните разсъждения да се правят генерални изводи.

   Тъпо е да питаш хора без обществена активност, без достатъчно образование, без позиция и мнение по най-елементарни въпроси да решава дали да има и учебници за по-умни деца.

  Ми... да направим допитване дали да не плащаме по-малко данъци...

  Всъщност, човекът с нищо не се различава особено от животните в природата, където има и мишка, и вълк, и лъв... Ако жабата е видяла, че подковават коня и тя е вдигнала крак, но при хората това се получава, след като някой умишлено ги заблуждава, че като хора- мишки да станали нещо повече...

  Старанието за опростачване на обществото дава резултати. Ако умните деца в час /а такива има/ скучаят, докато голямата част не знаят защо са на училище, то би било прекрасно да имат с какво да се занимават в учебния час. Защото да не обидим по- простичките, орязваме крилата на онези, които искат да летят....

После това се продължава във ВУЗ-а, където интересът за знание се показва тук таме. И рузултатът е повече от трагичен - гледаш различни представители на фауната с еднакви табелки /разбирай дипломи/, но зад тях прозират множеството на малките гризачи и ... нискоразрядни.

   За да стигнем до бизнеса, който се оказа, че повече от 10 години / от влизането на България в ЕС/ не иска да разбере, че свободното движение на хора ще остави България като обран бостан по отношение на работна ръка, която няма как да е визкоплатена.

   За жалост, в този либерален свят, всеки сам трябвало да се определи полово, въпреки че природата му е сложила нещото между краката и трудно може да излезе от Божата заръка. 

Трудно е за разбиране някакви мързеливи активисти да реват почти срещу всяка бизнес инициатива. Това било демократично...

   Но пред последните 30 години обществото лиши вече две поколения от представите за СПРАВЕДЛИВОСТ, ПАТРИОТИЗЪМ, ДИСЦИПЛИНА, за ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ...

  Обърканият модел на управление на една прекрасна страна явно няма шанс да роди или възроди онова, което консуматорското общество да разбере, че трябва и да се произвежда.

   Че тази криворазбрана справедливост и страх някой да не се почувствал ДИСКРИМИНИРАН, води до траен разпад на ценностната система, до развитие.

   Примери- дала българската съвременна действителност-  пишман политици и кукловоди, и мисирки, и каламбури и какво ли още не....

  Но за тези злободневни проблеми научаваме и  слушаме от националните медии. Провинцията, която основателно явно е наричана така, е като селото на дядо Йоцо от разказа на Иван Вазов, застинало с години за случващо се в България.

   Всеки сам би трябвало да си преценя.., ако не ползва обществени блага или ако ги ползва, то да е законно.  Опитите за нарушаване на законите на природата се наказват сурово.  Дори културистът, който стана жена /Мелиса/, отново се върна на Десния бряг...

    Другото е ... бошлаф работа!

Тагове : писти , природа ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha