Четвъртък, 16 Май 2024

Татяна Дончева: масово българите се отнасят към изборите, също както към Божковите талончета

Татяна Дончева: масово българите се отнасят към изборите, също както към Божковите талончета
Публикация   20:13     31 Март, 2022 /     akcent.bg   /     317

Според нея в ИТН имало прекалено много хора с "напълно измислени биографии", а при ПП онези, които са по-изявени, били показани на ключовите постове

   Татяна Дончева коментира в предаването "Въпросите" по ТВ1, че сблъскването с реалните проблеми в управлението на държавата е довело до невъзможност за "надуване на балона" на "Продължаваме промяната" (ПП), а същевременно не се виждал потенциал във водещата управляваща формация. По думите ѝ проблемът не бил в "момчетата и момичетата от ПП, нито при хората в "Има такъв народ" (ИТН), които са най-новите политически сили".

   Според нея проблемът бил в политическия пазар. "Не можеш да стигнеш до национално решение, което да ти свърши работа, ако голямата част от българските граждани пристъпват към изборите също както към Васил-Божковите лотарийни талончета. Искаме да сме богати сега, търкаме, няма нищо, купуваме ново талонче, пак няма нищо и така си профукваме пенсиите, те и бездруго не ни стигат. Няма как непрекъснато да искаме нови и нови хора да влязат, ние не сме безкрайно много, за да считаме, че като влизат непрекъснато нови и нови хора, и накрая ще ги уцелим на лотария", коментира бившият депутат.

   Тя отбеляза, че подготовката на един политик е дълга работа, "ама много дълга". И заради това в "Демократична България" и даже в БСП можело да се видят хора, които нямали чак толкова качества, обаче са минали през една партийна "мунщровка", били минали през участие в местни органи на държавната власт и управление и "имат една друга политическа база, от която стартират".

   "Проблемите, които имат една група хора, събрани без да се познават доскоро, които биографично го докарват, обаче когато ги накараш да ти покажат уменията и познатията си, изведнъж става бъг в системата", подчерта Дончева, визирайки ПП и ИТН. Според нея в ИТН имало прекалено много хора с "напълно измислени биографии". А при ПП онези, които са по-изявени, били показани на ключовите постове или са влезли и в правителството, но пък там нямало разбирането, че в крайна сметка парламентът трябва да бъде стабилен и там трябва да останат сериозни хора, защото движенето на една законодателна програма, ритмичността на работата на парламента, определяли и стабилността на правителството.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha