Макрон се обяви срещу оскърбленията по адрес на Путин

Макрон се обяви срещу оскърбленията по адрес на Путин
Публикация   17:47     27 Март, 2022 /     akcent.bg   /     433

   Френският президент Еманюел Макрон се дистанцира от словесна атака по повод руската инвазия в Украйна и заяви, че през следващите два дни възнамерява да говори с Владимир Путин, за да организира евакуацията на цивилни от силно бомбардирания пристанищен град Мариупол.

   Макрон заяви, че основната цел в момента трябва да е прекратяването на огъня, а след това - в пълното изтегляне на руските войски. И тя трябва да бъде постигната с дипломатически средства. "Ако искаме да направим това, не можем да ескалираме нито с думи, нито с действия", обобщи Макрон.

   Припомняме ви, че по време на своята реч в Кралския замък във Варшава вчера държавният глава на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин не може да остане на власт. "Ще имаме различно бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и принципите, на надеждата и светлината, на благоприличието и достойнството, свободата и възможностите. За Бога, този човек не може да остане на власт", каза Байдън.

   Впоследствие от Белия дом уточниха, че американският президент не е призовавал за смяна на режима в Русия. „Президентът каза, че на Путин не може да бъде позволено да упражнява власт над своите съседи или региона. Той не дискутираше нито властта на Путин в Русия, нито смяната на режима“, гласи уточнението.

   Речта на Байдън предизвика моментална реакция от Москва. „Байдън не е този, който решава. Руснаците избират президента на Русия“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.   


Коментари

  •     Маринов 

    Президента на Франция Е.Макрон,се налага да припомни на сърдитият Джо Байдън,че макар и дипломацията да е висша форма на демагогия,тя днес в тази обстановка,е особено необходима.Д.Байдън,открито се меси в работата на европейските институции,дори се "изхвърля",кой да бъде президент на Русия и кой не.Днес в Украйна всичко щеше да бъде спокойно,ако задокеанският "приятел" на Зеленски,не беше му внушил,че на него се пада да направи държавата си,"Велика Украйна"! Започна струпването на натовско оръжие пред пределите на РФ. Естествена беше реакцията на президента Вл. Путин,командващ руската армия! Дано по скоро приключи тази офанзива,за да настъпи спокойствието,което желаят засегнатите в тази война хора.

Коментирай

   captcha