„Енергийна ефективност в транспорта и перспективи за използването на нисковъглеродна енергия в Дунавския регион,,

„Енергийна ефективност в транспорта и перспективи за използването на нисковъглеродна енергия в Дунавския регион,,
Публикация   07:37     26 Март, 2022 /     akcent.bg   /     256

Форумът се провежда под патронажа и с участието на министъра на Транспорта и съобщенията Николай Събев

     На 29.03.2022 г., вторник, в Канев център на Русенския университет  ще се проведе Национална кръгла маса на тема „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В ТРАНСПОРТА И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НИСКОВЪГЛЕРОДНА ЕНЕРГИЯ В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН“
 
   Форумът се провежда под патронажа на министъра на Транспорта и съобщенията -  Николай Събев, като той ще вземе лично участие в него. Участие ще вземат още кметът на Община Русе  Пенчо Милков и Областния управител  Анатоли Станев.
 Ще бъдат дискутирани въпроси свързани с развитието на транспортната система на страната и в частност в Дунавския регион, както и въпроси свързани с енергийната ефективност в транспорта и възможни решения за използването на нисковъглеродна енергия в Дунавския регион.
 
   Участници в форума са преподаватели-изследователи от Русенския университет, Технически университет София, Технически университет Варна, Висшето транспортно училище „Т. Каблешков“, докторанти, студенти, представители на държавната, областната и общинска администрации, на бизнеса и на НПО.
 
   Модератори на форума са акад. Христо Белоев,дтн - ректор на Русенския университет и проф. д-р Велизара Пенчева. Деканът на Транспортния факултет на Русенския университет - доц. Асен Асенов, ще направи преглед на възможни пътища за подобряване на енергийна ефективност в транспорта и перспективите за използване на нисковъглеродната енергия в транспорта.
  
    Зам. кметът на община Русе - инж. Димитър Недев, ще информира за проектите и решенията на общината в областта на нисковъглеродната енергия. Д-р Мария Цанкова - изп. директор на Асоциацията на дунавските общини, ще представи възможните перспективи за използване на нисковъглеродна енергия в транспорта за дунавските общини.
 
    Образователен и научноизследователски капацитет на Русенския университет за развитие на иновации в областта на транспорта ще бъде коментиран от зам. декана на Транспортния факултет - доц. Даниел Любенов.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha