Вестниците ,,Монитор,, и ,,Политика,, спират да излизат

Вестниците ,,Монитор,, и ,,Политика,, спират да излизат
Публикация   18:32     21 Март, 2022 /     akcent.bg   /     345

   Вестниците, които допреди година бяха контролирани от депутата от ДПС и санкциониран за корупция по "Магнинтски" Делян Пеевски, "Монитор" и "Политика" ще спрат да излизат на хартия, а тяхното съдържание ще бъде пренасочено към сайта на вестник "Телеграф". Той ще продължи да излиза на хартия заедно с друго издание от групата - "Мач Телеграф".

   Това става известно от съобщение на "Вестник Телеграф" ЕООД - дружеството, издател на медиите. За решението работещите са разбрали в понеделник сутрин, научи "Дневник". От съобщението не се разбира колко души ще бъдат съкратени или ще продължат работа към оставащия да излиза на хартия "Телеграф".

   Причините за промяната са "бързата дигитализация на медийния пазар, икономическите последици от пандемията и извънредната международна ситуация, довела до нарушаване на доставките на печатарска хартия", става известно още от съобщението.

   "Промените ще ни позволят също така да подсилим водещите ни издания с част от журналистическите екипи на "Монитор" и "Политика", коментира Емил Спахийски, директор "Съдържание и бизнес развитие" на "Вестник Телеграф" ЕООД, цитиран в прессъобщението.

   "Вестник "Монитор" ще излезе за последен път утре (22 март 2022 г.). Последният брой е специално издание. То ще обобщи значимите събития от България и света и ще припомни важни истории в 24 страници, белязали 24-те години, в които вестникът е издаван. Последният брой на в. "Монитор" също така ще бъде предложен и в 24 уникални колекционерски блокчейн NFT", пишат още от компанията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha