Проф. Чуков: Договорени са 4 точки от споразумението между Украйна и Русия

Публикация   16:06     21 Март, 2022 /     akcent.bg   /     581

   Споразумението от 15 точки между Русия и Украйна се превърна в споразмение с 10. До този момент са договорени 4. Това заяви в ефира на NOVANEWS международният анализатор проф. Владимир Чуков.

   "Договорен е статутът на Украйна, вероятно по модела на Швейцария. Там влиза и демилитаризацията и денацификацията, което включва преименуване на улици в Украйна, както и забрана за определени групировки", отбеляза той.

   Анализаторът смята, че план "А" на Русия - Украйна да стане федерация от републики - се е провалил и това сега е част от точките, по които Руската федерация се е съгласила. Също така отстъпка е първоначалното искане руският език да бъде признат като втори официален език.

   "Големите проблеми са статутът на Крим и двете републики ДНР и ЛНР, които ще бъдат обект на разногласие между политическата власт, Зеленски, и украинската армия, които няма да отстъпят назад в това отношение", убеден е проф. Чуков.

   Според негоq Мариупол е много важен за Русия, за да отвори пътя към Крим, той да стане ефективен за живеене и да бъде икономическа единица. 

   "Мариупол е единствената точка, която им се опъва. Градът в момента е като светофар на магистрала за руснаците", добави той.

   Проф. Чуков смята, че "бомбардировките и варварството по другите градове е начин на Русия да каже, че ще се отеглят, ако им бъде предоставен коридорът, който свързва Донбас с Крим". 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha