Лена Бориславова: Кабинетът не се страхува от вот на недоверие

Лена Бориславова:  Кабинетът не се страхува от вот на недоверие
Публикация   09:11     21 Март, 2022 /     akcent.bg   /     540

   Ако е вярно това, което бе разпространено от Васил Божков в социалните мрежи, че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя установява дали има компетентност върху този казус, моето очакване е, че ако имат такава връзка, ще можем да видим истински действия срещу организираната престъпна група, действаща в България и ощетяваща бюджета.

    Това заяви пред "Нова телевизия" Лена Бориславова, говорител на правителството.

   "Няма как да потвърдя тази информация. Няма как да я знам. Единственото, на което се уповавам са данните, изнесени от различните участници в това разследване", коментира още тя.

   Оценката й е, че в последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне - има образувано досъдебно производство.

   Бориславова подчерта, че правителството не се страхува от вот на недоверие, какъвто ГЕРБ обяви, че ще иска. "Да видим дали най-накрая Прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който защитава интересите на българските граждани, а не на определени политически фигури", каза още Бориславова. И определи като "саботаж" това, че дълго време държавното обвинение е отказвала да образува въпросното досъдебно производство.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha