ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията
Публикация   15:51     13 Март, 2022 /     akcent.bg   /     537

   Снимки: Емил Кьостебеков  

Бойко Борисов беше преизбран единодушно с 943 гласа „за“  лидер на партията. Това се случи на Национално събрание, което се провежда днес.

   Бившият премиер беше единственият кандидат за поста. За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев.

   В събитието участват близо 1 100 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от формацията.

  „По темата война сме категорични - това не е военна операция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, в Одеса, се води война. Тук няма оправдание да бъде пощаден агресорът”, заяви Борисов след избирането му.

   „Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е, когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот”, добави той.

  "Ние казваме, нашият Конфуций Дончев казва, че това е коалиция на омразата. Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по време на нашето управление? Когато нашият президент Плевнелиев правеше служебно правителство, тези хора станаха министри там, за какво да ни мразят? Като сме били лоши, защо са били през цялото време с нас”, запита Борисов.

   „Спекула ли е да произвеждаш ток на 50 лева в АЕЦ и да го продаваш на 600 лева на бизнеса? Ето това се казва държавна спекула. И точно вие, управляващи, дадохте пример как се прави огромна спекула. Не е ли спекула да си ползваш служебното положение на финансовия министър, за внушенията след като три седмици беше викан на разпит, че едва ли не искал да напусне нелегално страната Горанов”, каза още Борисов.

   „Ако управлявахме ние, щях да дам плюс минус 2-3% да се промени цената, защото всичко е българско. Откъде накъде?”, подчерта той.

   Делян Добрев пък коментира цената на газа. „Газът е скъп, защото Европа се възстановява бързо и консумира много газ. Останалите държави в Европа дадоха помощи, а ние не направихме нищо. Поканихме синдикатите и работодателите по време на предизборната кампания. Измислихме нова формула. През юли миналата година предложихме да се заложи буфер, който да се компенсира бизнесът за скъпия ток и газ, това щеше да удържи инфлацията“, каза той.

      „ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, ще се върне на пътя на победите”, заяви по-рано при отчета на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора.

   Пред делегатите той подчерта, че политическата сила е много добре структурирана на национално и на регионално ниво. „Въпреки това има още много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, за страната”, изтъкна Тодоров.

   „ГЕРБ има не просто председател на партията, а истински лидер, и смятам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите”, заяви в доклада кметът на Стара Загора.

   „Днес се навършват точно три месеца, откакто държавата се управлява от „Продължаваме Промяната”. Днес всеки български гражданин изпитва промяната на гърба си“, каза Деница Сачева.

     „Днес е важно да осъдим руската инвазия и на практика с реални действия. Санкциите са само един от инструментите”, заяви Даниел Митов.

„Украйна има нужда от реална помощ, а българското правителство е колебливо и нерешително. Трябваше да кажем на управляващите, че при подобни ситуации се сформира кризисен щаб”, добави той.

   "Трябва да поговорим за миналото. Трябва ли да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управление на страната едно десетилетие? Това е чест. Ние управлявахме в полза на гражданите. Трите мандата на ГЕРБ ще останат като символ на стабилност и спокойствие“, каза Томислав Дончев.

 
 


Коментари

  •     Маринов 

    "Голяма" беше изненадата,че г-н Борисов,е отново лидер на ПП-ГЕРБ.Някой допуска ли,че ако Ким Чен Ун се кандитатира отново да оглави Комунистическата партия в Северна Корея,че ще се появи и друг конкурент за Високия пост? Абсурд! Да пожелаем здраве на г-н Борисов и да бъде интелигентна, конструктивна опозиция,както обеща след като 47-то НС започна своята работа!

Коментирай

   captcha