Президентът Румен Радев ще бъде на посещение днес в Русе

Президентът Румен Радев ще бъде на посещение днес в Русе
Публикация   07:53     11 Март, 2022 /     akcent.bg   /     432

   Президентът Румен Радев ще посети Русе утре, 11 март, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От 9:00 часа в сградата на общината Радев ще се срещне с кмета Пенчо Милков, областния управител Анатоли Станев и представители на компетентните институции и структури на местно ниво, ангажирани с оказването на подкрепа за сънародниците ни, които търсят спасение в България от военните действия в Украйна.

   В 11:25 часа на ГКПП "Дунав мост" Румен Радев ще посети подкрепителния пункт, разкрит от БЧК-Русе, в който доброволци, съвместно със служители на общината, посрещат и осигуряват помощ и консултации на влизащите в България бежанци.

   В Русе държавният глава ще посети и общинския кризисен център, където се настаняват част от бежанците от конфликта.

   От 16:00 часа в "Канев Център" президентът ще участва в откриването на Държавното първенство по спортна стрелба за момичета и момчета от 10- до 14-годишна възраст. Румен Радев ще отправи приветствие към спортистите.  

   В рамките на посещението си, в сградата на Доходното здание, от 19:00 часа държавният глава Румен Радев ще присъства на откриването на 61-вото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни". Преди началото на концерта, в 18:30 часа, президентът ще разгледа изложбата "Володя Кенарев - живопис" във фоайето на сградата и ще разговаря с автора. 

Тагове : Радев , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha