Вторник, 21 Май 2024

Голямото дерби между "Левски" и "ЦСКА-София" завърши без без голове - 0:0.

Голямото дерби  между
Публикация   17:59     06 Март, 2022 /     akcent.bg   /     460

   Голямото дерби от XXII кръг на Първа лига между "Левски" и "ЦСКА-София" не само завърши без победители, но и без голове - 0:0. Мачът на ст. "Васил Левски" се игра при ненормални условия - студено време и почти непрестанен снеговалеж. Още в 11-ата мин. двубоят бе прекратен за 10-ина минути и отборите се прибраха в съблекалнята, за да се направят очертания в снега на страничните линии и наказателните полета. Все пак срещата се доигра. В крайна сметка "Левски" остана без победа в девети пореден мач срещу този съперник, но пък бе спряна победната серия на "ЦСКА-София" от три поредни победи в дербитата.

   Интересни моменти не липсваха, въпреки лошото време и тежкия терен. В 20-ата мин. играчите на "ЦСКА-София" поискаха дузпа за нарушение на Хосе Кордоба ("Левски") срещу Иван Турицов, но реферът Валентин Железов не даде такава след консултация със системата VAR.

  В 49-ата мин. Георги Йомов изпусна чисто положение, след като излезе сам срещу вратаря и капитан на "сините" Николай Михайлов, но би покрай вратата. След почивката Михайлов отрази много опасен удар на Яник-Сони Вилдсхут.

   В 69-ата мин. пък вратарят на "ЦСКА-София" Густаво Бусато спаси шут на Ноа Сонко Сундберг.

  Равенството имаше дори и в червените картони. В 54-ата мин. Железов показа втори жълт картон на Цунами от "Левски" - за фаул срещу Турицов. А в 90-ата мин. бе изгонен и Брадли Мазику ("ЦСКА-София").

Въпреки лошото време, на трибуните имаше около 19 000 фенове. На почивката около 100-150 души от агитката на "ЦСКА-София" нахлуха от трибуните на пистата, но бързо бяха прибрани обратно от полицията и стюардите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha