Стефан Янев ще обяви политически проект, ,,когато му дойде времето,,

Стефан Янев ще обяви политически проект, ,,когато му дойде времето,,
Публикация   06:55     04 Март, 2022 /     akcent.bg   /     319

   Бившият министър на отбраната Стефан Янев заяви, че ще обяви създаването на политически проект, но това ще стане, "когато му дойде времето".

"Ще го обявим и ще кажем на хората какво искаме, но първо ще чуем и тях", посочи той пред "Нова телевизия", след като присъства на отбелязването на 144-ата годишнина от Освобождението под връх Шипка.

  През последните дни се появиха множество неофициални информации, че Янев ще заяви свой политически проект, като ще използва за целта тъкмо посещението си на Шипка.

Според Янев сега българите със сигурност не са обединени.

"По ред причини и предвид това, което се случва в световен план и на километри от нашата родина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще дойде времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който трябва да вървим занапред", допълни Янев.

        Янев само допреди дни бе министър на отбраната, но се наложи да подаде оставка.

   В коментара си днес той употребява думата война, а тъкмо реплика, в която използва терминология на руския президент Владимир Путин с уточнението, че не става дума за война, а военна операция, предхождаше искането на оставката му.

   По думите му от българите зависи дали и каква България ще имаме в бъдеще. Затова призова хората да са единни на националния си празник.

  По време на церемонията под Шипка управляващите бяха освирквани и обиждани, чуваха се викове за оставка, а премиерът Кирил Петков бе уцелен от снежни топки.

Тагове : проект , Янев ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha