Кирил Петков: Няма да изпращаме в Украйна български самолети и войници!

Кирил Петков: Няма да изпращаме в Украйна български самолети и войници!
Публикация   17:59     28 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     994

Нашият брой самолети е абсолютно недостатъчен, даже да пазим нашето небе, признава премиерът

   За никакви български самолети не сме поели ангажимент. Щели сме да пращаме български войски в Украйна, това са глупости. Никакви такива неща няма да се случват. Това обяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.

   "Никой от ЕС, нито на ниво НАТО, не е предлагал за някой да ходи в Украйна", категоричен беше министър-председателят. "Нашият брой самолети, които имаме в момента е напълно недостатъчен даже да пази нашето небе и е пълен абсурд да ги даваме", каза още Кирил Петков.

   "На ниво военно-логистична подкрепа ако се прави нещо, то ще бъде на ниво ЕС и НАТО и няма да бъде изпращане от България за Украйна, а само ако се прави нещо общо с ЕС", допълни премиерът.

   Имаме малко на брой летящи самолети и не можем да даваме на никого български самолети, няма и да изпращаме български войски в Украйна", заяви този следобед премиерът Кирил Петков.

   Кирил Петков говори след извънредното заседание на Министерския съвет, на което беше обсъдена и смяната на министъра на отбраната Стефан Янев с проф. Тодор Тагарев, който заемаше този пост в служебния кабинет на Марин Райков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha