Понеделник, 14 Октомври 2024

Кампания “Подкрепете бежанците от Украйна – 2022г.“ на РОД интернешънъл

Кампания “Подкрепете бежанците от Украйна – 2022г.“  на РОД интернешънъл
Публикация   28 Фев, 2022   /     akcent.bg   /     369

   В един човешки живот има много внезапни обрати, за които не сме подготвени. Над някои от тях нямаме никаква власт: обществени сътресения, природни бедствия, болести или дори войни. Последните събития в Украйна обърнаха много наши представи за съвременния свят, за човешките отношения и ценности, за моралните стойности, за цената на човешкия живот и за мира, в който израснахме. Най-жестоката трагедия в човешката история – войната застана и на нашия праг. Нещо което още вчера изглеждаше невъзможно, днес е ужасен факт. Нашият свят беше разтресен. Изправени пред подобни динамични промени, съвременният човек става друг. Променят се възгледите, променят се и приоритетите ни.

    Днес България е изправена пред огромно изпитание на бита и духа, на ценностите на нашата нация. Огромно човешко бедствие се разиграва съвсем близо до нас. Страдат невинни хора. Страдат деца. РОД ИНТЕРНЕШЕНЪЛ не може да остане безучастен.

       В този сложен момент, като българска просемейна родителска организация, ние протягаме ръка на бежанците от Украйна – наши сънародници и братя славяни. Прогонени от родните места от ужасите на войната, притиснати от обстоятелствата, днес те търсят убежище за себе си и своите деца. Нуждаят се от нашата подкрепа. Нека с общи усилия, като хуманно и цивилизовано общество, се опитаме да облекчим тяхната съдба. Един народ е толкова голям, колкото голяма е неговата човешка съпричастност.

   Нас, българите, не може да ни учудят проблемите на бежанския въпрос. В своята сложна историческа съдба, нашият народ неведнъж и дваж е бил изправян пред този въпрос. Нека и днес подкрепим бежанците, които са застанали на нашата врата.

        С какво всеки от нас може да бъде полезен?

  1. ЖИЛИЩЕ. Напускащите Украйна са десетки хиляди. В България вече пристигат стотици бежанци, които имат нужда от подслон. Ако имате свободно жилище, пригодено за сезона – за предпочитане в големите градове София, Варна, Русе, Бургас, Пловдив или около тях, можете да се свържете с нас, за да координираме настаняването.
  2. ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА – на сметката на сдружението, можете да изпратите дарение с основание „Бежанци“. Средствата ще бъдат насочени за транспорт, продукти от първа необходимост, текущи разходи като комунални услуги или наем на помещения, ако такива не достигат.
  3. КООРДИНАЦИЯ И ТРАНСПОРТ – ако имате възможността да помогнете с транспорт, координация във вашето населено място или по друг начин, също можете да се свържете с нас.
  4. ДОБРОВОЛЧЕСКИ ТРУД – нуждаем се от помощ под формата на доброволен труд за приемане и настаняване на бежанците по квартири, за събиране и разпределяне на дрехи и храна.

            Убедени в хуманността и солидарността на българите, в християнското съпричастие, което нашите деди са проявявали неведнъж в критични моменти от историята, вярваме че ще успеем с Божията помощ да помогнем на нашите сънародници и братя – украинци, бягащи от ужасите на войната. РОД ИНТЕРНЕШЕНЪЛ обявява кампания „ПОДКРЕПЕТЕ БЕЖАНЦИТЕ ОТ УКРАЙНА – 2022г.“ и създава координационен център за нейната реализация.

    Банкова сметка на Сдружение „РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“:

     IBAN: BG82UNCR70001524074525, Титуляр: РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ;

Основание: „Бежанци“

     Телефон за връзка с координатор:
0887409136 Иван Вълков (9:00-12:00ч.)
0883464398 Иван Иванов (12:00 -16:00ч.)

      Е-mail: office@rod-bg.org

      УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още