Петък, 8 Декември 2023

Общинският лидер на СДС Станимир Станчев призова кмета Пенчо Милков за предсрочна оставка

Общинският лидер на СДС Станимир Станчев призова кмета Пенчо Милков за предсрочна оставка
Публикация   18:59     22 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     2012

Сегашното общинско ръководство не може да достигне летвата, поставена от предишната управа, Общината се е превърнала в Агенция за недвижими имоти

 

 Торби- лъжи - втора серия. Така започна днес първата постКовид пресконференция на СДС Русе, водена от общинския председател и член на НИС на СДС Станимир Станчев.

  След повече от две години управление Община Русе се е превърнала в Агенция за недвижими имоти. Липсват собствени проекти... безидейно управление, каза СДС лидерът.

  Елеонора Николова също критикува продажбата на общински имоти, като я определи като безразборна.

  Николова коментира и вече позабравеният "инвеститор" на летище Русе- ЕОН метал, която според думите и на два пъти общинският съвет е бил "насилен" да ги одобри. Тя напомни, че малайзийската фирма са имали интерес за строителство на магистралата Русе- В. Търново, тунел под Шипка, втори Дунав мост при Русе, а завърши като обикновен производител на медицински платнени маски.  Спорен нея появата му е било далавера на БСП и ВМРО, за която би било интересно и да се види становището на ДАНС относно проучването на фирмата като инвеститор.

   Самолети ли ще има Русе или тролеи. Този риторичен въпрос тя продължи с двукратното неуспешно обявяване на процедура за закупуване на нови тролеи от Общината.

   Бившият кмет на Русе и и.д. директор на БОРКОР обърна внимание на начина на образуване на крехко мнозинство в местния парламент- единият глас плюс на БСП и ВМРО държи Саманджиев- работещ в чужбина общински съветник, който се включва в онлайн сесиите от "някакъв микробус".

   Явно каквото и да е било предишното управление на Община Русе, то то се явява висока летва за общинската управа в момента.

   Станимир Станчев пита и за 2-та милиона лева, гласувани за пробива при "Потсдам"- нещо, което и до момента не се е случило. Под въпрос той постави и дейността на ОП "Комунални дейности", което въпреки значителното си разрастване ползва и външни фирми.

   Колкото до една от най-наболелите теми за русенци Станчев посочи разминаване в говоренето и действията на общинското ръководство. Преминаването на басейна в Спортното училище е било представено като тежко бреме за бюджета /съществуващ басейн/, а в същото време се представя проект за нов плувен комплекс на мястото на компрометирания откъм местоположение "Норд" в Парка на младежта за неясно защо предвидени 12 млн. лева.

СДС ще иска и геоложката оценка за възстановяването на съществуващия досега басейн, който се разцепи и водата от него изтича.

   Станчев заяви, че ще настояват групата съветници да се започне изграждането на плувен комплекс до МОЛ-а в "Здравец- Изток", за който има изготвен проект и ще струва с 4-5 млн. лева по-малко на русенци.

   Сериозно внимание бе отделено и на предстоящата продажба на 48 общински жилища при около 500 кандидати. Елеонора Николова заяви, че няма да участва в Комисията, която ще определя късметлиите, защото после няма да може да обясни как това се е случило.

  СДС - Русе ще предложи да се продават по 100 общински жилища годишно, докато се удовлетворят всички желаещи за 5 години. Ако средствата от продажбите не се насочват правилно, това може да се окаже бомба със закъснител, смята Николова.

   Диян Недков пък заостри внимание за предстоящото обсъждане на Наредба №18 и по-специално на чл.21, където ще се предложи и в жилищната зона заплащане на паркоместа. Това бе определено като несправедливо и в интерес само на общинския бюджет.

   В края на срещата с медиите Общинският председател на СДС отправи призив към кмета на Русе да се оттегли предсрочно, каквото желание" заявявали все повече русенци".

  Провеждането на онлайн заседания на Общинския съвет беше определено като лицемерие- съветниците не могат да отидат на сесия присъствено, но в същото време ходят на работа...Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha