Четвъртък, 16 Май 2024

Транспортната схема в община Сливо поле ще оптимизира екип на Русенския университет

Транспортната схема в община Сливо поле ще оптимизира екип на Русенския университет
Публикация   18:08     17 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     378

Очаква се до 3 месеца да има готов доклад за оптимизацията на маршрутните разписания в община Сливо поле

В Община Сливо поле се проведе работна среща с кметове на населените места от общината и екип на катедра „Транспорт“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.
 
   Предмет на срещата е дейностите, който Русенския университет ще извърши по оценка и анализ транспортна схема на Област Русе в частта междуселищни линии свързващи населените места от Община Сливо поле и гр.Русе.
 
   Целта е да се постигне оптимизиране на транспортната схема, която да отговаря на актуалните потребности на жителите на община Сливо поле. Предстои да бъдат извърши наблюдения, експериментални изследвания и симулации по маршрутите, за да бъдат разработени актуални разписания.
 
   Желанието е да бъдат предложени маршрутни разписания с Община Русе в съответствие с икономическото и социалното развитие на населените места и съществуващите пътникопотоци до и от град Русе.
 
    Бяха изслушани становищата на кметовете на общинските населени места, директорите на училища от община Сливо поле. Изразена беше силна загриженост по отношение на осигуряване на достъпен и надежден транспорт, отчитайки пандемичната обстановка, намалелият пътникопоток за сметка на пътувания с лични автомобили и организираните служебни превози, както и повишената цена на горивата и др.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha