Откриха нов регионален офис на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Русе

Откриха нов регионален офис на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Русе
Публикация   14:56     11 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     281
   Откриха нов регионален офис на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор в Русе. Това стана по-рано днес, а на церемонията присъстваха областният управител Анатоли Станев, кметът Пенчо Милков, както и председателят на институцията Петър Горновски. Станев приветства идеята за подновяване на материалната база на държавните институции и сподели надеждата си това да допринесе за ползотворна работа на работещите в нея. „Вашата работа е от голямо значение. Вие мотивирате така нужната в ежедневието ни прецизност и поддържане на стандартите за качество в различните сфери от обществения живот“, каза кметът Пенчо Милков.
    От своя страна Горновски сподели, че се радва, че е създадено едно приветливо работно място за служителите в Русе. Той акцентира и на усилията на предходното ръководство на Областна администрация – Русе за реализирането на инициативата. Петър Горновски, както и Огнян Раев, който е началник на регионалния отдел за метрологичен надзор получиха поздравителни адреси от областния управител и кмета.
 
    Припомняме, че досега дирекциите на ДАМТН се помщеваха на ул. „Капитан Райчо Николов“, която бе по-отдалечена от жилищните райони и това създаваше известни неудобства както за работещите там, така и за хората, които искаха да подадат сигнал или да разговарят с експертите. Сега офисът на Агенцията се помещава на бул. „Мария Луиза“ в крайдунавския град като там работят общо 23 души от шест дирекции. Те се занимават с надзора на язовирните стени и съоръженията към тях, контрола на качеството на течните горива, както и на тези за битово отопление. Паралелно се извършва още метрологичен надзор и надзор на изключително голяма гама от продукти на пазара, които достигат до крайните потребители.
   Статистиката сочи, че понякога на седмица в цялата страна се извършват по над 500 проверки от подобен род. Новото помещение също е имот държавна собственост, като в него са инвестирани около 140 000 лева за ремонт. Парите са дошли от централния бюджет. То се състои от 15 стаи, включително и архиви. По принцип към ДАМТН функционират седем главни дирекции, но в регионалния офис в Русе са шест. Това се дължи на факта, че само в столицата работи дирекцията за разрешения за издаване на съответствието. В цялата страна в ДАМТН работят общо 468 души.
 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha