Вторник, 21 Май 2024

Представители на шивашкия бранш обсъдиха възможността за обучение на инженерни кадри в Русенския университет

Представители на шивашкия бранш обсъдиха възможността  за обучение на инженерни кадри в Русенския университет
Публикация   19:35     09 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     379

   На посещение в Русенския университет днес бяха представители на русенските шивашки фирми “БТБ България” АД, “Антоан Вилл” ЕООД, МИК - БГ, “Пелентекс България” ЕООДи “Миланов - Г”. Те се срещнаха с Ректорското ръководство, представено от ректора академик Христо Белоев, дтн,  зам.-ректора по Развитие, координация и продължаващо обучение проф. д-р Пламен Даскалов, както и с доц. д-р Калоян Стоянов, директор на Кариерния център към Русенския университет. На срещатата присъства и заместник областният управител на Област Русе -  Синан Хебибов.

   Представителите на шивашкия бранш поставиха въпроси относно възможностите за обучение в университета на инженерни кадри със специфични знания и умения, необходими за техническото обезпечаване на производство в шивашките предприятия.

   Академик Белоев представи пред гостите опита на университета в изграждането и затвърждаване на връзките университет – бизнес, чрез конкретни програми за обучение и практики на студентите във водещи фирми от Русе и региона.

Професор Пламен Даскалов конкретизира начините и формите, под които може да се осъществява сътрудничеството между университета и фирмите в бранша, целящо подготовката на специализирани инженерни кадри за шивашките предприятия в региона.

   Заместник-областният управител на област Русе, Синан Хебибов предложи на представителите на регионалния шивашки бизнес да излъчат работна група, която да обобщи техните идеи, искания и нужди. Присъстващите се обединиха около тази идея, която би допринесла обучението на инженерни кадри за шивашката промишленост в университета да се координира по-добре и да може адекватно да отговаря на специфичните потребности на бранша в региона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha