Завърши асфалтирането на 6 улици и междублокови пространства в кв. „Възраждане“

Завърши асфалтирането на 6 улици и междублокови пространства в кв. „Възраждане“
Публикация   14:48     09 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     220

Предстои ремонтът на улици и алеи край лечебните заведения в Русе

   Приключиха дейностите по асфалтиране на няколко ключови улици и междублокови пространства в кв. „Възраждане“, чието състояние бе изключително влошено с години.

   Това са улиците „Мадарски конник“ в участъка от ул. „Плевен“ до бул. „Родина“, ул.“Плевен“ в участъка, движещ се успоредно на бл. „Вела Благоева“, и ул. „Воден“ при блоковете „Шипка“, „Плевен“ и „Приста“. Ремонтирани бяха  пространствата при бл. „Мадарски конник“, „МНО 3“ вх. Д и обслужващата алея при бл. „Перущица“.

   Продължава и асфалтирането на улици и алеи край лечебните заведения в Русе. В момента работните бригади действат по бул. „Придунавски“ в участъка от ул. „Мостова“ до ул. „Независимост“, осигуряващ достъп до УМБАЛ „Канев“ и РЗИ-Русе. От следващата седмица ще започнат дейностите и по ул. „Киев“ и „Рени“ в кв. „Здравец-Изток“, разположени в непосредствена близост до УМБАЛ „Медика“. Възложени са за изпълнение и предстои да бъдат асфалтирани още ул. „Лисец планина“ и обслужващата алея до бл. „Беласица“, водещи към Комплексния онкологичен център, както и ал. „Лилия“, чрез която се достига до ТУБ диспансера.

   През изминалия месец фирмата за пътни ремонти приключи работа и по участък от ул. „Червен“ и разбитите след ремонта на АПИ тротоари в с. Басарбово.

   Община Русе поде мащабна кампания за подобряване инфраструктурата в русенските квартали. За целта служителите извършват непрекъснати обходи, замервайки площта на всяко междублоково пространство в града, което не е предприемано до момента. Мобилизирана бе и безпилотна техника, която засне терените от високо и спомага за бързото остойностяване на разходите за асфалтирането им. Целта е ежегодно от общинския бюджет да бъдат отделяни средства за конкретен квартал, който да бъде цялостно преобразен, като тази година ръководството предвижда поне 2 млн. лева за целта.

 

Тагове : асфалтиране ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha