Фермерски базар за регионални агро продукти ще привлича посетители на предстоящото Изложение Дунавски овощари 2022 в края на март

Фермерски базар за регионални агро продукти ще привлича посетители на предстоящото Изложение Дунавски овощари 2022 в края на март
Публикация   18:27     08 Фев, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     633

   На 26 март 2022 /събота/ Съюзът на Дунавските овощари организира петото издание на изложението Дунавски овощари 2022 в Русе, съобщиха за Акцент. БГ от регионалното сдружение. След двугодишно прекъсване заради Ковид кризата то ще се проведе традиционно вече в ОЗК- Арена.

   Участници са от овощарския сектор, ангажирани с  производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове. Ще бъде предоставена възможност за презентиране на земеделска техника и оборудване, съоръжения, капково напояване. Ще се представят и фирми в областта на агроконсултации, финансиране и др., 

   Тази година участие са потвърдили и фирми от Румъния и Полша, сподели пред Акцент.БГ председателят на сдружението Николай Колев.

   След положителните отзиви от B2B срещите в предходни издания, тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на преработватели, търговци на едро, търговски вериги и други.Семинарната част на изложението включва презентации на НССЗ по актуални теми, научни презентации в областта на овощарството, дискусии.

    За първи път в рамките на събитието е планирано провеждането и на фермерски базар за регионални агро продукти. В него ще се включат производители на плодове, зеленчуци, посадъчен материал, мед, ядки, вино, натурални сокове, сушени плодове, конфитюри и сладка.

  За откриването на изложението са поканени министърът на земеделието, изпълнителния директор на ДФ “Земеделие”, областни и общински служби по земеделие, кметове, институции и др.

   Входът е свободен за всички посетители.

   Изложението “Дунавски овощари” 2022 се организира от Съюза на Дунавските овощари. Ще се проведе В ОЗК Арена – Русе с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие” и при стриктно спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha