Вторник, 14 Май 2024

За убийство на съпругата си мъж е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Русе

   За убийство на съпругата си мъж е  предаден на съд от Окръжна прокуратура – Русе
Публикация   13:11     08 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     335

   Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 61 -годишен мъж за убийство на съпругата си– престъплениепочл.116, ал.1, т.6, вр.чл. 115 от НК.

Обвинението срещу П.Б. е затова, че на 12.06.2021 г. в с. Могилино, обл. Русе, умишлено умъртвил С. Б.,като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

П.Б. малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ  нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия на който била подложена, пострадалата не се оплаквала на никого и не подавала сигнали срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към двете им деца.

   На 12.06.2021 г. обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си.Не му харесал начина, по който пострадалата правела връзките, за да върже доматите в градина.Това станало повод да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си.След часпак предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра.Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол тойпродължил да тормози пострадалата, като ѝ нанесъл вторип обой.Оставил я далежи в леглото, където в резултата на причинените травма жената починала.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

       * Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  ичл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha