Денков: Много млади учители на издържат на напрежението и напускат

Денков: Много млади учители на издържат на напрежението и напускат
Публикация   08:44     01 Фев, 2022 /     akcent.bg   /     337

   За да се ще компенсират вредите от онлайн обучението, всеки учител трябва да дефинира дефицитите на своите ученици, които са се натрупали по определения предмет, заяви в интервю за "Дневник" министърът на образованието Николай Денков.

   В рамките на учебната година учителите ще работят отделно с конкретния ученик или с няколко, които имат сходни пропуски. След края й по-малките ученици ще могат да се обучават по същата формула,

   Проблем пред системата на образованието е, че голяма част от младите учители не издържат на напрежението и напускат. Затова министерството е разработило модел, който предвижда всеки нов млад учител да бъде подкрепян от ментор - опитен колега, и това ще стане задължителна практика.

  В министерството се работи по подобряването на системата на квалификация на учителите и по промяна на учебните програми.

В момента се обсъжда как да се формират екипите, които да започнат процеса по промяна на програмите. Много от учебниците са твърде академични, с твърде много термини и много фактология, това отнема от времето на децата, каза Николай Денков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha