Alpine стартира производството на първия си електромобил през 2025

Alpine стартира производството на първия си електромобил през 2025
Публикация   18:55     29 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     486

   Alpine официално обяви, че производството на неговия бъдещ изцяло електрически GT X-Over ще започне до 2025 г. във фабриката в Диеп. Една година след обявяването на плана на Renaulution, Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, заедно с Бруно Льо Мер, френски министър на икономиката, финансите и възстановяването представи предстоящите проекти на марката при посещение в нейния производствен обект. Тогава беше разкрито и новото име на фабриката Usine Alpine Dieppe, което вече е Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé

   Alpine, печеливша комбинация

   Една година след плана на Renaulution Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group, и Лоран Роси, главен изпълнителен директор на Alpine, обявиха, че производството на бъдещия Alpine GT X-Over ще се базира в завода в Диеп. Съобщението беше направено в присъствието на Бруно Льо Мер, министър на икономиката, финансите и възстановяването, и Естебан Окон, пилот на Alpine F1 Team.

   Символът на технологичните иновации във френското автомобилостроене няма аналог в групата Renault. Събитието се превърна в нов крайъгълен камък на амбициите за развитие на марката и демонстрира нейните планове за осигуряване на дългосрочно бъдеще за историческото предприятие. В стремежа си да продължи да развива висококачествени спортни автомобили и да укрепи своя международен престиж, Alpine успешно съчетава страстта към автомобилния спорт с технологично съвършенство, най-вече благодарение на дългогодишното сътрудничество с Формула 1. Воден от своя уникален принос към моторните спортове и смелия образ, който олицетворява, Alpine вдига високо летвата с по-широка гама от изцяло електрически продукти, които са в процес на разработка.

Бъдещият Alpine GT X-Over, който ще се произвежда в Диеп

Новият продуктов план на марката е амбициозен. Приетата в началото на 2021 г., производствена стратегия на Alpine включва разработването и пускането на пазара на три изцяло нови електрически спортни автомобила до 2026 г. – компактен автомобил, GT X-Over и нова версия на A110. Първият Alpine GT X-Over ще бъде произвеждан в историческия завод в Диеп. Той ще съчетава конкурентното ноу-хау и опита на групата в електрическите превозни средства, със съвършенството на спортните коли, което е определящо за марката Alpine. Усвояването на изцяло електрическия GT X-Over ще изисква повече инвестиции в завода в Диеп за адаптирането му към най-новата платформа CMF-EV и създаването на нови съоръжения, като целта е да се произведе превозно средство с функции и оборудване, без аналог в сегмента. Като такъв, той ще стане и първото изцяло електрическо превозно средство, произведено в област Нормандия. Проектът е част от плана „Re-Nouveau France 2025“, представен през декември 2021 г., който поставя Франция в центъра на индустриалните и технологични дейности на Групата, чрез цели девет нови модела, чието производство предстои да бъде усвоено в различни фабрики в цялата страна. Той също така беше предмет на амбициозното споразумение за ефективност „CAP 202“, което ще адаптира завода за производството на новия модел.

„Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé“, ново име за историческото предприятие

В знак на почит към своя основател, индустриалният завод на Renault е преименуван на Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, име олицетворяващо ноу-хау и високото качество, характерни за фабриката. Като ентусиаст на моторните спортове, конструктор и топ пилот, Жан Ределе (с когото Илия Чубриков е бил добър приятел) основава Alpine през 1955 г. Неговите компактни и леки спортни купета, базирани на 4CV, бързо стават известни на състезателните трасета. С натрупания опит Alpine се превръща в легенда, както на пистата, така и на пътя, където легитимира репутацията на своите спортни модели. Изправен пред предизвикателствата на успеха и все по-нарастващото търсене, Alpine официално обединява усилията си с Renault през 1965 г., за да разгърне своя потенциал на много по-широк фронт. Производственото съоръжение в Диеп, сега преименувано на Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, е открито през 1969 г.

            Alpine е Диеп, Диеп е Alpine!

   Уникалната историческа връзка ще продължи за години напред благодарение на ангажимента към устойчиво бъдеще и силно разрастващ се бизнес. Alpine доказва отново и отново, че има високи амбиции за постигане на съвършенство.

Бруно льо Мер, министър на икономиката, финансите и възстановяването:

   Спазено обещание: Renault възражда марката Alpine в завода в Диеп с производството на нов електрически автомобил. Това е силно завръщане на френското съвършенство в автомобилната индустрия. Това е и символът на индустриалната хегемония, която сме на път да постигнем във Франция.

          Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault Group:

  През последните дванадесет месеца Alpine придоби нова динамика и изпълни своите ангажименти. Това може да се види днес в Диеп, където ще бъде произвеждан бъдещият Alpine GT X-Over, като по този начин се дава ясна визия за бъдещето и солидните перспективи пред историческия индустриален обект. Амбицията на Alpine трябва продължи да бъде все така висока и да остане там, където достигат само най-силните конкуренти водени от стремежа за постигане на съвършенство. Това ниво на съвършенство трябва да бъде като кислород за Alpine.

           Лоран Роси, главен изпълнителен директор Alpine:

  Историята на Alpine е легендарна! Уникалното му наследство може да се види в автомобилните състезания с невероятни A110, а бъдещето крие силни амбиции за марката и нейните продукти. Обявяването на предстоящия GT X-Over, който ще се прави в Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, е доказателство, че бъдещето се пише на място, което е от историческо значение за Renault.

   Източник: AUTO BILD



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha