Четвъртък, 9 Май 2024

Два ЗЛАТНИ медала за МГ „Баба Тонка“ на Ученическата конференция на Съюза на математиците в България

Два  ЗЛАТНИ медала за МГ „Баба Тонка“ на Ученическата конференция на Съюза на математиците в България
Публикация   20:46     23 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     1401

   ЗЛАТНИ МЕДАЛИ и грамоти за ОТЛИЧНО представяне завоюваха Мария Кирилова от 11 клас, МГ „Баба Тонка“, с доклада си „Робот с изкуственинтелект3D AI Robot” и Анакин Али от 11 клас, МГ „Баба Тонка“, с проекта си „TiHub“.

Специална награда получиха Светлозара Кирова и Никол Георгиева от 10 клас, МГ „Баба Тонка“, със своята разработка „Математиката в музиката“.

Чудесно се представи и Денислав Стоянов от 9 клас, АЕГ „Гео Милев“, с проектаси„МобилниРицари“,като бе удостоен с грамота за МНОГО ДОБРО представяне.

     Всичко това се случи на проведената на 22. 01. 2022 г. Националната ученическа конференция на Съюза на математиците в България. Тя се осъществи  дистанционно чрез онлайн платформата Zoom. Ученици от цялата страна участваха със свои разработки в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

   От град Русе в престижната конференция се включиха 4 ученици от МГ „Баба Тонка“ и 1 ученик от АЕГ „Гео Милев“. Научен ръководител на всички ученици е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“.

Русенските ученици се представиха блестящо. Теуспешно се пребориха с голямата конкуренция и спечелиха най-високите отличия на конференцията – два ЗЛАТНИ медала и СПЕЦИАЛНА награда.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha