Емил Хърсев: Ще видим цени на бензина от 3 лв.

Емил Хърсев: Ще видим цени на бензина от 3 лв.
Публикация   09:16     23 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     298

   Високият ръст на цените ще продължи до пролетта. Той е свързан с ръста на цените на енергоносителите в световен мащаб. Дърпането на шалтера, тоест спирането на някои производства също ще оскъпи определени стоки, които вече трудно се намират на пазара. Това обяви по Нова ТВ финансистът Емил Хърсев. Според него вече сме стигнали нивата на 2014, 2006 година, когато скочиха цените на петролните продукти. 

   Ще видим цени на бензина от 3 лв. прогнозира финансистът. Той акцентира, че през последните седем години имаме около 10 процента среден ръст на работните заплати, тоест нарастване на доходите. Заради това инфлацията сред тези групи хора няма да се усети толкова тежко. Проблемно остава положението за хората с фиксирани доходи, тоест  пенсионери и социално слаби. При не трудещите се хора инфлацията ще бъде усетена най-силно.  Хърсев предупреди, че няма и не може да има безкрайни социални мерки. Хората трябва да разберат, че трябва да произвеждаме това, което потребяваме.

   За скока на цените на енергоносителите Хърсев обвини Европейската комисия. Според него тя се държи неадекватно, като пияна лобистка компания, която стреля безразборно, а когато патроните свършат излиза



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha