РИОСВ Русе вече има директор, зам. министър Белев назначи инж. Цонка Христова

РИОСВ Русе вече има директор, зам. министър Белев  назначи инж. Цонка Христова
Публикация   09:54     20 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     1694

   Инж. Цонка Христова  е новоназначеният директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Русе. Това се случи тази сутрин, след като онлайн зам. министър Белев е свел заповедта пред състава е екоинпекцията.

   Христова бе другият кандидат за директор на РИОСВ и се яви  през юли 2020 г. на заедно с Анатоли Станев, но бе класирана на второ място. Директното и назначение за шеф вероятно се дължи именно на факта, че вече се е явявало на конкурс.

  Инж. Цонка Христова бе директор на ДПП "Русенски Лом" към Изпълнителна агенция по горите от 2013 до 2017 година.

  Тя е инженер по професия. Завършила е Лесотехнически университет, специалност „Горско стопанство“. Има 18 години стаж в областта на управлението, планирането и контролирането на защитени територии и благоустрояване.

   Инж. Христова е била главен специалист, експерт, главен експерт и. директор на ДПП „Русенски Лом“ от 1996 г. до 2017 г. Професионалното си развитие започва през 1981 г. в ТМКО „Асарел-Медет“,

   Интересно за отбелязване е, че назначеният на 17.08 2021 г. директор на РИОСВ Велико Търново също се казва Цонка Христова, но тя е с икономическо образование..



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha