Вторник, 14 Май 2024

Анатоли Станев благодари на местната структура на ИТН за избора и категоричната подкрепа за номинацията за областен управител

Анатоли Станев благодари на местната структура на ИТН за избора и категоричната  подкрепа за номинацията за областен управител
Публикация   13:58     12 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     543

   За областен управител на област Русе е назначен Анатоли Станев. Това съобщиха току-що от правителствната пресслужба.Той е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 - 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет - Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ - Русе.

   Със същото решение се освобождава заемащият досега съответната длъжност Борислав Българинов.

   Пред Акцент.БГ Анатоли Станев благодари преди всичко на местната структура на Има такъв народ за доверието и категоричната подкрепа, която получи въпреки опитите да бъде злепоставен, явно по политически причини. Според него правото на ИТН да посочи своя номинация и да бъде уважено, разбира се, е огледало на една нова, демократична коалиционна култура, към която всички трябва да се стремим, каза още Станев.

   Стефан Стефанов е назначен за областен управител на област Враца. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.

   За областен управител на област Кюстендил е назначена Катя Димитрова. Тя е юрист с дългогодишен опит като адвокат.

   Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Янчев е юрист и магистър по специалност „Транспортен мениджмънт“, с опит в областта на правото, транспорта и логистиката, работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София, в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.

   Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по „Право“, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

      Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Кючуков е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.

      Всички те са от квотата на Има такъв народ

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha