Четвъртък, 2 Май 2024

Депутат, казал, че ще сложи ваксина само с пистолет до челото, се оказа ваксиниран

Депутат, казал, че ще сложи ваксина само с пистолет до челото, се оказа ваксиниран
Публикация   07:06     10 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     596

   Както казва доц. Мангъров, докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам". Така отговаря на въпрос на Би Ти Ви дали ще се ваксинира срещу COVID-19 секретарят на пария "Възраждане" Николай Дренчев.

  Репортажът е заснет в петък в кулоарите на парламента, докато в пленарната зала се дискутира дали депутатите да бъдат допускани в сградата само ако имат зелен сертификат (издаван след ваксиниране, преболедуване или тест).

   Първоначално Дренчев твърди, че ваксинирането е чудовищен социално-инженерен експеримент и не би препоръчал на никой да го прави. След като му е зададен пряко въпросът дали е ваксиниран, а репортерът подсказва, че знае верния отговор, Дренчев отказва да отговори еднозначно, изтъквайки, че това е лична информация. По-късно сам търси телевизията, за да уточни, че се е ваксинирал под натиска на семейството си и за неговото спокойствие. Опитва да омаловажи факта, като добавя, че е прибегнал до еднократната ваксина "Янсен", чийто сертификат изтича за два месеца.

   Спрени в кулоарите на парламента, още трима депутати от "Възраждане" отговарят, че са се ваксинирали. Стоян Таслаков казва, че го е направил "малко под натиск на семейството" и по препоръка на свои познати специалисти от Великобритания, за да предпази свой много възрастен дядо. Депутатът Даниел Петров казва, че се е ваксинирал по личен избор, не успява да отговори какво го е мотивирало.

   Позицията на самата партия преди изборите, а и след като влиза в Народното събрание е срещу ваксинирането и срещу ограничителните мерки. Лидерът Костадин Костадинов в публични изказвания отрича ковид-пандемията и нарича ваксините "експериментална течност". "Възраждане" подготвя протест на 12 януари "срещу ковид-папагалите в управлението", по думите на Костадинов, и в частност срещу изискването на ковид - сертификат за достъп до някои обществени места.

  Пред БНР днес Костадинов каза, че има заповед, спусната на правителството на България, според която зеленият сертификат ще стане задължителен за всички административни сгради. Той уточни, че партията му е срещу принудителното ваксиниране, каквото според него се налага със зеления сертификат.

   Парламентарната група на "Възраждане е от 13 души. Официално от партията са казали на Би Ти Ви, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификата, а един е под карантина.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha